TOP 10 PESAMA ZA VEŽBANJE U TERETANI, PLUS JEDNA ZA KRAJ TRENINGA

Scena u kojoj se Roki Balboa bori protiv Apolo Creeda za šampionsku titulu u teškoj kategoriji, praćena je bitovima čuvenog soundtreka grupe Survivor “Eye of The Tiger”. Rokijeve naporne pripreme ostale su  dan danas scena koja nam prve pada na pamet kada je u pitanju motivacija za vežbanje, a čuvena pesma obavezni prateći element.

Bilo da ste ljubitelj rok, pop ili rep izvođača, ni ne pokušavajte da vežbate bez muzike, Nauka je dokazala da postoje pesme koje motivišu i one koje vašem treningu mogu samo odmoći. Uticaj pesama pomaže lakšem treningu, smanjuju osećaj umora, čine da gubite predstavu koliko vremena ste već u sali i podižu samopouzdanje. Plej lista je stvar ličnog ukusa, ali ako ste ljubitelj svih vrsta muzike, pokušaćemo da sastavimo listu pesama za vežbanje koje će izvući iz vas maksimum na svakom treningu.

ZAGREVANJE

Budući da tek počinjete sa treningom trebaća vam bar deset do petnaest minuta zagrevanja, kako bi mišiće pripremili za vežbanje i izbegli povrede. Preporučujemo da krenete lagano, uz Eminema.

NOT AFRAID – EMINEM – prva je na listi naše plajliste, namenjena početku, laganom zagrevanju na nekoj od kardio sprava i pripremi mišića za predstojeće napore.

WE COME ONE – FAITHLESS, voziće vas na sredini početnog zagrevanja, dovoljno da se ne preforsirate, a inspirišuće da nastavite.

HALL OF FAME – THE SCRIPT, ukazaće vam da je vreme da dostignete vrhunac u podizanju pulsa, a potom lagano pređete na druge faze trening

TRENING SA TEŽINAMA

Spemni se da oblikujete telo i zategnete mišiće? U ovoj fazi preporučujemo…

DON’T YOU WORRY CHILD – SWEDISH HOUSE MAFIA, prava pesma za početne lagane serije sa malim težinama.

WHAT DOESN’T KILL YOU MAKES YOU STRONGERKELLY CLARKSON, za one koji baš I nisu obožavaoci tvrdih melodija, motivacija za vreme kada pomislite da ste već pri kraju snage.

WELCOME TO THE JUNGLE – GUNS N’ ROSES, neponovljivi glas Aksl Rouza i Sleševi akordi vodiće vas na najvišu tačku vaših sposobnosti, ili možda malo preko.

SONG NUMBER TWO – BLUR, wow hoo, baš tako …izdržali ste trening sa težinama, i još nije kraj jer vas čeka drugi serijal kardio zabave.

PONOVO NA TRAKU

FIGHT THE POWER – PUBLIC ENEMY – zapaljivo, ljutito, baš ono  što vam treba da po drugi put pobedite sebe, jer sada ste već duplo umorniji nego na početku.

MAMA SAID KNOCK YOU OUT – LL COOL J – Bezobrazno i drsko, ali neophodno da dokažete sebi da možete i dalje, te da još nije gotovo.

CLUBBED TO DEATH – ROB D – Verovatno ste već toliko umorni, da se osećate kao u Matrixu. Ukoliko ste prošli ceo trening ovo je sasvim normalno, pa zaslužujete neke laganije ritmove.

I ZA KRAJ

MADERFAKERSI – HLADNO PIVO – Završili ste trening, osećate priliv nove energije i želite da kažete celom svetu –  “Da, ja to mogu!”. Savršena pesma da se pozdravite sa svima koji sumnjaju u vas, sa unutrašnjim glasom koji vam je govorio da odustanete i svakom nedoumicom da li ćete trening ponoviti već za koji dan.

 

1 thought on “TOP 10 PESAMA ZA VEŽBANJE U TERETANI, PLUS JEDNA ZA KRAJ TRENINGA”

  1. preparations are subjected to polyacrylamide gel electrophoresis PAGE followed by silver staining or SYPRO levitra 10 rover orodispersible Khalaf H, Salste L, Karlsson P, Ivarsson P, Jass J, Olsson PE 2009 In vitro analysis of inflammatory responses following environmental exposure to pharmaceuticals and inland waters

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top