Boja vaše fitness odeće utiče na aktivnost i motivaciju

Izbor sportske odeće svakako utiče na udobnost i motivaciju na trenigu, a da li ste ikada pomišljali da i boja može uticate na raspoloženje u fitness sali?

Stručnjaci su dosta dugo proučavali boje u prostoru koje na različite načine mogu uticati na ljude, pa postoji čitava nauka koje boje koristiti u kom delu stana ili kuće, a opsednutost bojama ustanovila je i alternativni metod lečenja. Terapija bojom se obavlja u zatamnjenoj sobi, a  pacijentovo telo se  izlaže uticajima različitih boja. Koriste se esencije u boji, svetla lasera niskog intenziteta i  lampe.

Svaka boja ima svoje značenje, a vi procenite koje boje najbolje opisuju vas ili jednostavno bacite pogleda na ormar sa sportskom odećom i proverite koja boja dominira, i šta to zapravo govori o vašoj ličnosti.

CRVENA ZA DOMINACIJU

ženski duks sport crveni                    

Osobe koje vole crvenu boju, najčešće ćete videti u top majici ove boje sa znojnicama u tonu. Iako mnogi crvenu boju vide kao boju ljubavi, zapravo ova boja govori da  je osoba strastvena pa ni vežbanju ne pristupa olako. Ne retko u klubovima treneri nose crvenu a ona izražava i veštine vođe, snažnu i izuzetno dominantnu ličnost.

CRNA BOJA ZA TAKMIČARE

Crna boja je nekako postala uobičajena za donje delove, helanke, šortseve ili donji deo trenerke i to vrlo verovatno jer je zgodna za izvođenje vežbi u parteru, pre svega jer se tragovi i znoj ne vide. Međutim crna je pre svega boja autoriteta. Istraživanja pokazuju kako crna boja osobe koje ju nose čini moćnima a okolina ih doživljava kompetitivnim.

PLAVA JE ZA OPUŠTENE

Ukoliko spadate u obožavaoce plave boje, verovatno volite mirnije aktivnosti poput joge i pilatesa. Plava simboliše skladnost, jedinstvenost, pouzdanost i opuštenost.

U ŽUTOJ STE UVEK U CENTRU PAŽNJE

Osobe koje se najbolje osećaju u žutoj vole da privlače pažnju i da se ističu, Imaju optimističnu prirodu i vrlo su skloni individualnim sportovima biciklizmu ili tračanju napolju.

BELA ZA INDIVIDUALCE

Nošenje bele boje odeće označava kod osobe jednostavnost i nevinost, no takođe ukazuje na to da se osoba koja je nosi voli osećati sigurnom u svim aspektima života. Bela boja vrlo je klasična te je vole individualci, a njih sigurno nikada nećete videti na grupnim časovima aerobika.

Neutralne boje su rezervisane za ljude koji su izuzetno povučeni u sebe. Različite bež nijanse, krem ili nežna boja kajsije obično su boje onih koji u teretanu dolaze kako bi koristili sprave ili vežbali sa tegovima prema unapred pripremljenom programu. Vrlo često nose slušalice na ušima kako bi opravdano mogu da izbegnu konverzaciju ako im se ne dopadate.

BOJE PRIRODE

Ljubitelji  boja prirode zelene i smeđe vrlo su otvoreni, velikodušni u uvek raspoloženi za druženje. Njima će uvek prijati grupni treninzi, bilo da se radi o aerobnim programima ili cross fit treninzima.

LJUBIČASTA ZA AKTIVISTE

Ljubičasta boja odeće ukazuje na to da je osoba koja je nosi vrlo kreativne prirode. Ovu boju  vole samouvereni pojedinci koje nije briga šta drugi kažu ili misle.  U sportu nemaju omiljenu aktivnost, važno je da se kreću i da nikada nije dosadno.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top