Fitness narukvice – modni detalj ili partner za aktivan život?

Tehnologija je nazobilazni deo naše svakodnevnice, pa je izuzetno popularna i u fitness industriji. Posle razvoja mobilnih aplikacija koje danas ne samo da prate vaše aktivnosti, pretrčane kilometre i potrošnju kalorija, već mogu služiti i kao lični treneri, pojavili su se pametni satovi i narukvice.

Fitness narukvice su vrlo atraktivno dizajnirane, nose se i kao modni detalj, a mnogima su postale nezaobilaze da ih ne skidaju ni kada spavaju. Mere osnovne parametre fizičke aktivnosti, ali i san. Broje korake koje pređete svakog dana, pa to prevode u kilometre, broje potrošnju kalorija, kao i način na koji spavate.  Neki modeli prate i vreme koje vam je potrebno da zaspite, faze sna, otkucaje vašeg srca – pa lako možete saznati koliki je vaš puls – minimalni u fazi odmora, maksimalni i prosečni pri uobičajenim aktivnostima.

JAWBONE UP MOVE

Foto: Jawbone Move Up
Foto: Jawbone  Up Move

Možete ga nositi na kaišu ili odeći, otporan je na vodu, osim ako ne planirate da plivate ili ronite sa njim. Povezuje se preko  Bluetooth konekcije sa Android ili iOS telefonima i koristi UP aplikaciju za beleženje pređenog puta, sagorelih kalorija, unete hrane, kvalitetnog sna… Takođe možete meriti i upoređivati vaše rezultate sa prijateljima što će korišćenju ovog gedžeta dati i jednu takmičarsku notu.

SONY SWR10 SMARTBAND

Sony SWR10 pametna narukvica zahteva instalaciju aplikacije za povezivanje i Sony Lifelog aplikacije za praćenje aktivnosti. Lifelog aplikacija beleži i vaše dnevne aktivnosti,  i to skladišti u vidu vremenske linije. SWR10 ne zahteva stalnu komunikaciju s telefonom, pa je slobodno možete nositi na trening – ona će zapamtiti vašu aktivnost i prebaciti je u telefon kada se ponovo poveže s njim.

Narukvica je gumena, vodootporna, prijatna za nošenje, lagana i baterija traje i do četiri dana.

FITBIT FLEX

Aplikacija za pametni telefon na samom startu od vas zahteva kreiranje profila sa podacima o sebi, kao i željenom cilju (telesna težina). Aplikacija beleži i unos hrane, pa možete pratiti nutritivne vrednosti ali i ručno unositi podatke o pojedinim namirnicama. Jedna od retkih narukvica koja je u potpunosti vodootporna. Poseduje merač visine, pa je u mogućnosti i da meri  kretanje uz stepenice. Prepoznaje da li trčite hodate ili skačete, a uz to ima i sat, na kome možete podešavati alarm za buđenje.

GARMIN VIVOFIT I VIVOFIT 2

Skuplju verziju sa meračima za srce preporučujemo ozbiljnim sportsistima. Ugrađena baterija podržava uvek aktivni displej koji daje informacije o broju pređenih koraka, utrošenim kalorijama ili trenutno vreme, a baterija traje godinu dana sa samo jednim punjenjem. U verziji dva koja je unapređenje ovog modela dostupno je pozadinsko osvetljenje ekrana, veliki izbor narukvica, automatsku sinhronizaciju sa Garmin Connect serverom i zvučno upozorenje kada ste neaktivni.

XIAOMI MI BAND

Najpovoljnije opcija koju možete naručiti preko interneta. Cena je oko 20$ a povezuje se sa aplikacijom MI Fit. Narukvice možete pronaći u različitim bojama, i za samo par dolara možete kupiti dodatne za zamenu  i tako stalno imati novu narukvicu.

Foto: Xiaomi mi band
Foto: Xiaomi mi band

Sudeći po iskustvima korisnika narukvica je koristan gedžet naročito ukoliko se bavite kancelarijskim poslom pa zapravo i nemate realnu predstavu o svom kretanju. Takođe, modeli koji poseduju nutritivne vrednost namirnica mogu biti izuzetno korisni onima koji žele da smršaju.

 

 

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top