EVO ZAŠTO TREBA DA VEŽBATE U PARU

Ukoliko već dugo planirate da se posvetite vežbanju i zdravom životu, a nikako vam ne ide da odluku sprovedete u delo, razmislite o vežbanju u paru. Pored jačanja veze i uvođenja korisnih navika u vaš odnos, zajedničko vežbanje ima još mnogo prednosti.

PRIJATELJICA ILI DEČKO?

Vežbanje u grupi prijatelja vrlo je česta pojava u klubovima. Iako vam se ovo čini kao dobra opcija jer uvek postoji neko ko će vas odvući u salu čak i kad se osećate preumorno to i nije tako dobra odluka. Trening sa prijateljicama obavezno uključuje kukanje da ste se opet ugojili, helanke su vam prošle nedelje bolje stajale, opet ste pokvarile frizuru, i eto ceo dan ništa niste jele a ni gram da smršate. Ako ste u muškoj ekipi, komentarisaćete fudbalsku utakmicu na ekranu, prepirući se oko omiljenog kluba za koji navijate.

ZAŠTO JE DEČKO NAJBOLJI PARTNER ZA VEŽBANJE

Sa dečkom svakako nećete biti mrzovoljni, želećete da izgledate lepo, izabraćete sportsku opremu koja vam najbolje stoji, a nećete dozvoliti da pomisli da ste toliko „mlitavi“ pa ćete težine dizati kao od šale. S druge strane, muškarac mora ostati muškarac, pa će trening odraditi lagano i bez gunđanja.

VIŠE VREMENA ZAJEDNO

U vreme kada su nam radni sati poremećeni, a obaveze niču na sve strane, zajednički trening je super rešenje za kvalitetno provedeno vreme. Umesto da čim stignete sa posla odmah legnete na kauč, upalite TV i naručite brzu hranu, spakujete opremu za fitness i pravac teretana. Vežbanje donosi novi priliv energije, pa nakon toga bićete raspoloženiji za bilo koju aktivnost.

Pored toga vežbanje stimuliše oslobađanje ne samo serotonina, nego i dopamina i endorfina. Seratonin je hormon opuštenosti i optimizma, pa će svakako doprineti vašoj vezi i umanjiti i najmanji oblik depresije.

TEŠKA ISKUSTVA JAČAJU VEZU

Vežbanje ponekad i nije tako prijatna aktivnost. Nekada zaista osećate da vam je muka, da ne možete dalje, da ste dostigli svoj maksimum, da bi radije bili negde drugde nego što se preznojavate u teretani. Baš u tim trenucima bitno je da podržavate jedno drugo i motivišete na ostvarenje ciljeva. Nema boljeg motiva od ljubavi ukoliko želite da smršate ili da zategnete svoje mišiće.

Ostvarenje ciljeva, naročito onih koji zahtevaju značajan rad i požrtvanost, najbolji je pokazatelj koliko ste dobar tim. Ukoliko ste u teretani kompatibilni i podstičete jedno drugo, verovatno će tako biti i kada se nađete pred životnim izazovima.

BOLJI SEKS

Disciplinovano vežbanje i redovni treninzi pomažu izdržljivost. Ne samo da ćete biti aktivniji u krevetu, fleksibilniji za isprobavanje svih akrobatskih poza koje ste do sada viđali samo na filmskom platnu, već i zainteresovaniji za seks. Samo zamislite da li ste privlačniji dok jedete picu na kauču ili kada se u uskim helankama i top majici izvijate kako biste uradili čučanj?

Ne zaboravite na lagani takmičarski duh koji svakako podstiče strast, zajedničko tuširanje kada se vratite sa treninga, uživanje u kremastom dezertu bez osećaja krivice, pozitivno raspoloženje i kao konačni benefit vežbanja uvek vitku figuru koja može da iznese i najsmelije odevne kombinacije.

 

 

 

 

5 thoughts on “EVO ZAŠTO TREBA DA VEŽBATE U PARU”

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top