Izvucite fitness odeću iz ormara! Trikovi za motivaciju

Vaša fitness instruktorka je nasmejana i nakon nekoliko sati vežbanja, uvek spremna za kardio, pokrete izvodi sa lakoćom i dok govori “Mora da boli, zadržite položaj, malo zatezanja…”deluje vam kao miks mazohiste i sadiste, kome helanke stoje kao salivene, a top majica otkriva trbušnjake. Tajna redovnih vežbača je u motivaciji, a evo par trikova kako da je postignete.

Odmor uz TV li pravac teretana?

Kada god imate ovu dilemu razmislite kako se osećate posle dva sata uz TV a kako posle treninga. Većina profesionalnih sportista vežba upravo zbog osećaja nakon treninga, priliva nove energije i boljeg raspoloženja. Nakon dva sata televizije, jedino što želite je da malo dremnete. Ukoliko vam je izuzetno stalo do gledanja neke emisije večina teretana ima televizore, a vama  ostaje samo da trenerku zamenite helankama, obučete omiljenu sportsku odeću i promenite ambijent.

Vreme samo za vas

Odlazak u teretanu je prilika da nabacite svoje omiljene helanke, šarenu top majicu, patike i da uživate bez telefona, poziva, sms-ova, chatova.

Vaše telo se menja

Želite da izgubite kilograme ali čini vam se da vežbanjem ne postižete nikakve rezultate? Odlaskom u teretanu na bar sat vremena sagorite oko 300 kalorija, redovnim odlascima za nedelju dana 1500, a za dve nedelje izgubite kilogram bez dijete. Za mesec dana ulazite u jedan konfekcijski broj manje. Bez stresa, neprimetno i bez mnogo muke, redovnim vežbanjem smanjićete težinu.

Zamislite sebe onako kako želite da izgledate

Kada god obučete fitness odeću čini vam se da bi struk mogao da bude uži, zadnjica oblikovanija, helanke mogu bolje da stoje, a majica sa dugim rukavima mora da vam pokriva opuštene ruke. Iako to možda nije realna slika, vi jednostavno imate ideju o svojoj savršenoj figuri. Zadržite tu sliku i ne odustajte sve dok ne postignete rezultat.

Čitajte uspešne priče

Ukoliko se stalno krećete u društvu onih koji nisu uspeli da skinu kilograme, iako su od kada znate za njih na dijetama, verovatno je da će vaša fitness odeća sakupljati prašinu sve dok više ne budete mogli da uđete u nju. Umesto da kukate sa neuspešnim, usresredite se na one koji su uspeli. Čitajte istinite priče, pričajte sa ljudima koji su smršali, a naročito obratite pažnju na to da njihov uspeh nije došao preko noći.

Angažujte ličnog trenera

Iako mislite da neko kome majica otkriva trbušnjake, šorts pokazuje da je sve na svom mestu, smeje se dok se znoji i pri tom je terorista nije ono što vam treba za motivaciju, verujte da svako odustajnje nanosi više štete nego novac izdvojen za trenera. On nije tu samo da vam pokazuje vežbe, već i da vam razvija odgovornost, brine o rezultatu, da vas podstiče i motiviše.

Instagram

Na ovoj društvenoj mreži ne samo da čete pronaći milione korisnih vežbi, fitness opremu, savete, već možete pratiti i najbolje svetske trenere. Helanke sa spuštenim pojasom, majica u vedrim bojama, opušteni duks, izvajani mišići na fotografijama nateraće vas da shvatite da je njihov izgled moguć ali samo uz redovno vežbanje. Možete postavljati i svoje slike i tako najbolje pratiti  napredak.

Stres

Imate naporan posao, non stop sedite za kompijuterom, jedva stignete da nešto pojedete i čini vam se da ste  stalno nervozni i puni negativne energije. Budite sigurni da je trčanje, plivanje, cross fit, boks, šta god da izaberete najbolji način za rešavanje tenzije i uspostavljanje balansa.

 

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top