KOJI TIP TRENINGA PRAVI IZVAJANO I DEFINISANO TELO?

Razmišljate o teretani ali prvo što vam padne na pamet su prenaglašeni mišići, suplementi, nabildovani tipovi koji ne skreću pogled sa svog odraza u ogledalu i dok vežbaju ispuštaju čudne zvuke? Čini vam se da su joga i pilates više vežba duha te da vam meditacija neće mnogo pomoći da postignete izvajano telo. Svaki vid vežbanja razvija određene spobnosti i oblikuje mišiće, ali za celokupan fit izgled moderne vrste plesa garantuju rezultate.

Za časove plesa neophodni su vam strpljenje, dobro raspoloženje, helanke, adekvatna top majica, i udobne patike, osim ako vrsta plesa koji ste izabrali ne podrazumeva već određene cipele ili baletanke.

Ples na sceni

Ne očekujte da odmah ovladate koreografijom i pokretima. Profesionalni plesači, za scenske nastupe vežbaju mesecima samo jednu koreografiju, kako bi na sceni sve bilo uigrano. Ples je odličan način i za mršavljenje jer intenzivniji oblici kao što su zumba ili hip hop troše po treningu gotovo isto kalorija kao i kikboks ili lagani džoging.

KOJA IGRA JE NAJBOLJA ZA VAS?

POLE DANCE

Pole dance fitness ili ples oko šipke izuzetno je popularan poslednjih meseci. Senzualan je, interesantan i veoma zahtevan. Iako vam se čini da devojke same lete oko šipke i izvode pokrete sa neverovatnom lakoćom verujte da vam treba više snage nego za izvođenje 20 zgibova na spravi.

Ako se odlučite za ovaj vid zabave, obratite pažnju na sportsku odeću. Na šipci ne možete nositi helanke jer ćete se klizati, neophodni su vam šorts, kratka top majica i grejači za zglobove.

Pole dance je mešavina joge, plesa i erotskih pokrete. Pomaže u dostizanju definisane figure, ali i jača samopouzdanje kao i osećaj privlačnosti. Ono što je najlepše je negovanje sopstvenog stila, način kretanja je potpuno prepušten mašti i vašem sopstvenom doživljaju seksualnosti.

ZUMBA

Reč koja najbolje opisuje ovu mešavinu latino američkih plesova jeste Zabava, Zabava, Zabava! Dinamično kretanje u vidu aerobnih pokreta  uz elemente latino plesova. Brzi i spori intervali smenjuju se gotovo ravnomerno, a na zumba treningu možete sagoreti i do 800 kalorija.

Pokreti su spontani, prepušteni ste muzici, i sve vreme osećate kao da ste u noćnom klubu.  Kako bi u potpunosti uživali u osećaju zadovoljstva koji zumba pruža potrudite se da nabavite fitness opremu u bojama, šarene helanke, majicu u intenzivnim bojama ili ako ste zadovoljni svojim trbušnjacima sportsku majicu u vidu grudnjaka.

HIP HOP

Hip Hop bilo da posmatrate kao  kulturu, životni stil ili samo trening, sigurno je da mu ne možete odoleti. Za trening su vam potrebni trenerka, što šira to bolje, i kratka sportska majica. Ovaj pravac plesa vezuje se za repere, afro amerikance i nastao je na ulicama Bronksa  70-tih godina. Postoji mnogo stilova hip hopa a kod nas su najčešći: break dance, popping, funk i locking. Isto kao i zumba dozvoljava izuzetnu slobodu pokreta , kreativnost ali podrazumeva i da imate izuzetan osećaj za ritam.

Hip hoperi kažu da je ovaj ples napravljen tako da u svakom momentu možete izraziti nežnost, tugu strast ili sreću. Neverbalnom komunikacijom i plesnim pokretima ovaj ples zaista izražava emocije i predstavlja pravi tematski performans.

 

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top