ULIČNA MODA BEOGRADA: BITI OPUŠTEN JE OK

Mišljenja oko ulične mode su veoma podeljena, bar kada je reč o ulicama srpskih gradova. Dok jedni misle da su devojke prenašminkane, obavezno utegnute i na visokim potpeticama, drugi smatraju da je  modni talas evropskih metropola koji podrazumeva opušteniji i ležernji stil za žene pomalo preteran i ne prilagođen srpskoj kulturi.

Dnevne obaveze  nameću i stil oblačenja, pa je potpuno logično da devojka u pokretu bilo da ima celodnevne obaveze na fakultetu, sastanke na poslu, trening u večernjim časovima, ne želi da je odeća sputava, pa bira nešto neobavezniju garderobu.

Ukoliko dnevne obaveze nalažu profesionalniji izgled, devojke  pribegavaju trikovima pa ćete često u kancelarijskom ormanu pored visokih štikli, videti i neku ravniju obuću ili torbu sa sportskom opremom.

Za muškarce i u formalnijim prilikama džins, jednostavna sportska majica i sako su prihvatljivi outfit.

KAKO BITI I SREĐENA I LEŽERNA

Zahvaljujući pre svega svetskoj modi patike ove sezone ulaze u široku upotrebu a možete ih nositi u gotovo svim kombinacijama, sa uskim ravnim pantalonama, sportsko elegantnim suknjama, ili haljinama jednostavnog kroja.

Jednostavna dnevna kombinacija sa ravnim crnim pantalonama, ili farmerkama, u kojoj ispod strukiranog sakoa nosite običnu usku majicu, može poslužiti i u slučaju sastanka ili ležerne šetnje po gradu. Ukoliko na ovu kombinaciju obučete salonke dobićete poslovniji stil. U drugoj varijanti sa patikama i kosom podignutom u rep, delovaćete neobavezno.

Opšte pravilo za kupovinu garderobe je da uvek kupujete 80 odsto basic, odnosno osnovnih stvari koje su lake za kombinovanje, majice u jednostavnim bojama, sako, belu košulju, pantalone sa uskim nogavicama, dok 20 odsto garderobe su detalji za kombinovanje – nakit, zanimljivi trendi krojevi koji će se nositi samo jednu sezonu i  u bojama koje će već sledeće godine biti promenjene.

SPORTSKA GARDEROBA ZA SVAKI DAN

Ako tokom dana nemate formalnih poslovnih obaveza, te imate veču slobodu u odevanju, potpuno je u redu da na ulici nosite sportsku garderobu. Odeća za trening se razlikuje od one casul za šetnju. Zahvaljujući pre svega svetskim zvezdama ušla je u opštu upotrebu. Uobičajeno da ih na ulici vidite u baggy trenerkama, sa sportskom majicom ili duksom.

Helanke su u dnevnim kombinacijama toliko uobičajene, pa ih sa zadovoljstvom nose i poznate glumice koje su na meti paparaca gotovo danonoćno.

Ne treba mnogo da brinete da li je u redu izaći na ulici u trenerci ili helankama, ali nikako nemojte u toj kombinaciji nositi elegantnu torbu, a naročito ne brendirane i skupe torbe poznatih kreatora.

Nakit svedite na minimum, a zlatno prenaglašeno prstenje, lance, i velike kopče na patikama zaboravite.

U opuštenom izdanju bitno je da se tako i osećate. Kosa ne mora da bude isfenirana, kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona, a kad je šminka u pitanju zaboravite na crveni karmin i teške ajlajnere.

DA LI SE MODA NA NAŠIM ULICAMA MENJA

Srpkinje vole da uvek budu sređene, ali zaista ne treba preterivati. Ukoliko večernju garderobu nosite i tokom dana, definitivno ne obraćate mnogo pažnju na stil. Odeća u kojoj se pojavljute u klubovima je svakako izazovnija i otvorenija, dok na dnevnom svetlu deluje nepraktično a često i vulgarno.

3 thoughts on “ULIČNA MODA BEOGRADA: BITI OPUŠTEN JE OK”

  1. I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top