BORBA PROTIV CELULITA POČINJE ODMAH!

Da se odmah razumemo, celulit imaju svi, i stari i mladi, aktivni i neaktivni, mršavi i puniji, pa čak i deca. Međutim, postoji značajna razlika u tipovima celulita i njegovoj vidljivosti.

Magičnih napitaka i preparata za rešavanje ovog problema nema, kao ni čarobnih pilulica, a sigurno vam u njegovom nestajanju neće pomoći ni ultrazvuk, kao ni ostale spravice.

Kako se onda boriti protiv ove napasti?
Prvo moramo utvrditi koji tip celulita je naš neprijatelj, a onda razmisliti o dugoročnim promenama životnih navika.

SVI NAM DELUJU ISTO, ALI KOJI JE TO TIP 1,2,3 CELULITA?

Postoji više vrsta celulita. Celulit prolazi kroz razvojne faze. Kako ćete se boriti sa celulitom zavisi od toga na kojem je stepenu vaš celulit. Najbolje je da stanite ispred ogledala, sa osvetljenjem usmernim nadole. Lagano stisnite predeo oko butina i bokova, pa pozadinu i gledajte. Zbog širenja svetlosti pod tim uglom, videće se svaka neravnina na telu.

Photo:Fickr/ Viewthedr
Photo:Fickr/ Viewthedr

Celulit tip 1: Mala udubljenja pod pritiskom
Celulit tip 2: Malo veća udubljenja (kao, na primer, kovanica od 2 do 5 dinara) kada pritisnete
Celulit tip 3: Mala udubljenja vidljiva i bez stiskanja
Celulit tip 4: Veća udubljenja, vidljiva bez stiskanja, sa mikročvorićima, bolan na dodir

CELULIT TIP I

Čini se da je vama najlakše, te samo treba da povećate fizičku aktivnost, i uvedete navike koje će ubrzati cirkulaciju.
Pokušajte sa svakodnevnim pilingom za vreme tuširanja. Ne samo da će vam pomoći da uklonite mrtve ćelije sa površine kože, već će koža biti zategnutija.
Upotrebite grubu lufa rukavicu i kremu za piling sa krupnijim granulama. Najbolji preparati za telo su oni sa sastojcima koji učvršćuju kožu i sadrže antioksidanse kao što su zeleni čaj ili kafa.

Za dugoročniji rezultat probajte sa detox dijetom, i pokušajte da unosite minimalno 1,5 l vode dnevno da biste lakše izbacili toksine iz organizma, a neophodno vam je bar tri sata nedeljno fizičke aktivnosti.

CELULIT TIP II

Preporučujemo vam neki od aerobnih programa minimum tri puta nedeljno kombinovan sa vežbanja za zatezanje. Svakodnevni piling kože se podrazumeva, uz korišcenje nešto agresivnijih preparata koje će se lakše izboriti sa tvrdoglavim mestima. Opredelite se za one koje sadrže kofein i čili.
Ukoliko želite da ubrzate nestanak celulita, ubacite masažu bar dva puta nedeljno, a svedite kafu i čaj na samo dva napitka sa kofeinom ukupno.

CELULIT TIP III

Duboko ukorenjeni celulit neče lako nestati, te zahteva mnogo strpljenja i vremena. Moraćete da počnete sa redovnim fizičkim aktivnostima i da ih lagano pretvorite u stil života. Kao što spavate, jedete, idete na posao, tako i fizička aktivnost treba da postane nešto uobičajeno. Pored redovnog treninga i masaže, pomoći će vam i treninzi na platformama kao što je Power Plate. Izbacite grickalice i svaki put kada ih poželite pojedite jabuku ili neko drugo voće.

CELULIT TIP IV

Kod ovog stadijuma, za trajno postizanje rezultata potrebno je opredeliti se za dijetu koja odgovara organizmu i program treninga, koji će kombinovati dosta kardio vežbi i targetirati zone na kojim imate najviše naslaga.
Za borbu protiv ovog tipa celulita potrebno je vreme i meseci rada. Sa dijetom kombinujte vikend detoks programe, unosite do 2 litre tečnosti i izbegavajte dugo sedenje.

3 thoughts on “BORBA PROTIV CELULITA POČINJE ODMAH!”

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top