Koji su najpoznatiji domaći brendovi?

Većina ljudi svoju kupovinu obavlja u tržnim centrima u kojima se nalaze pretežno poznati inostrani brendovi sa različitom kategorijom cena. Iako naša zemlja ima veliki broj domaćih brendova odeće i obuće, samo retki od njih imaju svoju prodavnicu u nekom od tržnih centara zbog visoke cene zakupa lokala.

Zato kako bi do njih došli neophodno je pronaći lokaciju na kojoj se njihova prodavnica nalazi, a problem je ponekad što u tom slučaju ne možete sve brendove koji vas interesuju pronaći na jednom mestu.

Ukoliko vas interesuju domaći brendovi odeće i obuće, nastavite sa čitanjem teksa i saznajte koji su to najpoznatiji i najusprešniji brendovi na našim prostorima.

Domaći brendovi garderobe – koji su najpoznatiji?

Sve je veći broj domaćih brendova koji se bave proizvodnjom odeće, međutim neki od njih su se istakli i zadobili poverenje mušterija tokom dugog vremenskog perioda koji su proveli na našem tržištu.

Extreme Intimo – omiljeni brend žena i muškaraca

Extreme intimo je pouzdani domaći brend koji je nastao 1992. godine i tokom godina je opravdao poverenje svojih vernih mušterija. U svojoj ponudi pored odeće od najkvalitetnijeg pamuka od kog prave i majice, Extreme Intimo sadrži i raznovrsni veš, program za spavanje, kao i veliki izbor kupaćih kostima različitih boja, dezena i modela za žene, muškarce, devojčice i dečake.

Extreme Intimo je jedan od retkih brendova koji ima svoje prodavnice širom Srbije i to na brojnim lokacijama, a neke od njih su upravo tržni centri Ada Mall, Galerija, Merkator, Beo Shopping centar i mnogi drugi.

Legend -džins visokog kvaliteta

Legend je kompanija sa sedištem u Srbiji koja posluje u čitavom regionu. Osim fizičkih prodavnica na velikom broju lokacija, Legend veoma uspešno posluje i online. Prva internet prodavnica ovog brenda je otvorena još 2012. godine.

Legend jeans

U ponudi možete pronaći odeću za žene i muškarce, ali je glavni akcenat stavljen na farmerke, po kojima je Legend najpoznatiji.

Mona – prepoznatljiv kvalitet torbi

Mona je brend koji je osnovan još 1989. godine i prepoznatljiv je po proizvodnji kvalitetnih kožnih tašni, kao i ženske i muške odeće od tekstila i kože. Posluje u 5 zemalja a njihove prodavnice možete naći na 47 lokacija.

Prva modna revija ovog brenda organizovana je u hotelu Hyatt 1994. godine, i od tad predstavlja jednu od najposećenijih modnih događaja u našoj zemlji. 2021. godine je svoj prepoznatljivi logo zamenila novim logom, unapređenog dizajna.

Domaći brendovi dečije odeće i obuće

Pored odeće i obuće, domaći proizvođači su se odlučili i za proizvodnju garderobe i za one najmlađe, a pojedini brendovi godinama ne gube svoju popularnost i predstavljaju prvi izbor roditelja kada je potrebno da kupe odeću ili obuću svojoj deci.

Polino – najpoznatiji brend dečije obuće

Polino je nastao 1996. godine, i od tada je najpoznatiji brend obuće za decu na našim prostorima. Prepoznatljiva po svom kvalitetu, sva Polino obuća je izrađena od prirodnih materijala i sadrži anatomske uloške koje omogućavaju da se dečije stopalo pravilno razvije.

U svojoj ponudi ima veliki izbor obuće za dečake i devojčice – od nehodajuće obuće za one najmlađe, pa do čizmi, patika, cipela, sandala i patofni. Sve što je vašem detetu potrebno, možete pronaći u Polinu.

Beba Kids – lider u dečijoj modi 

Beba Kids nastao je davne 1989. godine, i od tad dobio titulu brend lidera u dečijoj modi. Pored izuzetnog dizajna odeće za bebe i devojčice i dečake do 14 godina, akcenat je i na kvalitetu materijala od kojih je odeća napravljena.

Danas, Beba Kids možete pronaći na preko 30 lokacija u Srbiji i inostranstvu, a svoje poslovanje nastavlja da širi uspešnom saradnjom sa poznatim svetskim brendovima dečije odeće i obuće.

Zašto kupovati proizvode domaćih brendova?

Kupovina proizvoda domaćih brendova ima višestruke prednosti. Sa obzirom na to da se proizvodnja većine proizvoda fast fashion brendova koje možete pronaći u tržnim centrima, obavlja u Kini, Bangladešu ili Vijetnamu, proizvodnja domaćih bredova se vrši u našoj zemlji. Samim tim možete videti razliku u kvalitetu njihovih proizvoda.

Proizvodi domaćih brendova su znatno kvalitetniji, izdržljiviji, a odeća koju kupite trajaće vam godinama. Kupovinom takođe pozitivno utičete i na ekonomiju – osnažujete domaću privredu i omogućavate da novac ostane u našoj zemlji i osiguravate radno mesto zaposlenih u domaćim kompanijama, kao i opstanak same kompanije.

Takođe, doprinosite očuvanju životne sredine zato što prilikom transporta robe iz udaljenih zemalja dolazi do utroška velike količine resursa,a samim tim i zagađenja okoline.

Nadamo se da smo vam ovim tekstom ukazali na važnost i dosadašnji uspeh domaćih brendova i da ćete kada sledeći put krenete u kupovinu, odlučiiti da podržite neke od njih.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top