Ženske sandale za svaki dan – saveti za odabir

Leto je doba godine kada najviše vremena provodimo napolju, zbog čega je odabir adekvatne letnje obuće veoma bitan. 

Mnogi su svesni da letnja obuća treba da pruža komfor i lagodnost na visokim temperaturama, ali pronalazak takve obuće nije uvek lak. Usled velikog izbora na tržištu često se desi da kupimo sandale koje nikako nisu prikladne za vrele letnje temperature. 

Zbog toga smo u daljem tekstu odlučili da vam predložimo nekoliko saveta kako bi ste pri sledećoj kupovini zasigurno odabrali sandale sa kojim ćete biti zadovoljni.

#1 Nivo aktivnosti će odrediti koji model da odaberete

Svako od nas je navikao na određeni tempo u životu, taj tempo u velikoj meri zavisi od našeg posla, privatnog života i obaveza. 

Zbog čega je veoma bitno da razmislite o tome kako i koliko ste aktivni pre nego što se odlučite da kupite sandale za ovo leto. Na tržištu postoje kvalitetni modeli ženskih sandala pogodnih za svaku priliku, potrebno je samo odabrati adekvatan model za sebe.

Ako ste veoma aktivni i ceo dan provodite na nogama preporučujemo da prilikom odabira modela izaberete sandale sa ravnim đonom i dobrom podrškom za petu. 

Manje aktivnim ljudima, koji ceo dan provode u kancelariji pored računara je bitno da model bude udoban ali i prikladan za posao. 

Dobar izbor za posao predstavljaju otvoreni modeli sa visokom platformom jer omogućavaju koži da diše, ali su u isto vreme veoma pogodni za svaku priliku. 

 #2 Mnogi greše prilikom odabira veličine

Navikli smo da kupujemo zatvorenu obuću poput patika ili štikli, zbog čega često pravimo iste greške prilikom probavanja letnjih sandala. 

Sandale su najčešće otvorene na prstima, zbog čega je veoma bitno da se prilikom probe prošetamo po prodavnici. Na taj način ćemo zasigurno znati da li dolazi do problema prilikom šetanja.

Prilikom probe moramo pripaziti na to da li se sandale obuvaju na bosu nogu ili ne, pošto je i to jedan od razloga zbog kojeg je moguće da ne odaberemo adekvatnu veličinu. 

Kada zategnete sandalu obratite pažnju na to da li vam neki od kaiša stvaraju nelagodnost prilikom pokreta, kod sandala je veoma često loše pozicioniran kaiš na peti zbog kojeg se najčešće stvaraju žuljevi na nogama.

#3 Odaberite adekvatan materijal za leto

Kao kod bilo koje obuće, odabir kvalitetnih materijala prilikom kupovine sandala je veoma bitan. Danas postoje razni materijali od kojih se proizvode sandale neki od najpopularnijih su koža, tekstil, guma i plastika.

Koža i tekstil predstavljaju najbolji izbor za leto, zato što pružaju visok komfor i odlično se ponašaju na visokim temperaturama. 

Gumeni modeli sandala su veoma dobra opcija za plažu, pogotovo ako ne volite da nosite papuče ili japanke. Veoma su čvrste, savitljive i odlično se ponašaju u vodi zbog čega se sve češće viđaju na moru.

#4 Kako da odaberete adekvatnu boju?

Nije ni malo lako pronaći obuću koja će ići uz svaku vašu kombinaciju. Sandale i ako sigurna opcija za leto, često dolaze u najrazličitijim bojama zbog čega je teško pronaći jednu koja će sigurno ići uz sve.

Najbolji način da budete sigurni da ste odabrali pravu boju je da se držite prirodnih tonova. U prirodne tonove spadaju boje poput crne, bele, braon, sive i bež.

Letnje kombinacije najčešće odišu raznim bojama, bele sandale su dobar način da to malo ublažite, one su odlična letnja boja koja je prva asocijacija kada pomislimo na plažu.

Crne sandale predstavljaju siguran izbor, pored toga što se veoma lako kombinuju sa drugim bojama, crne sandale za razliku od belih je moguće nositi u toku cele godine.

Siva boja postaje sve popularnija boja za obuću, sive sandale nude moderan, ali i elegantan izgled koji je pogodan za svaku priliku. Ako vam je siva isuviše jednostavna boja dobru alternativu možete pronaći u srebrnim sandalama.

#5 Kako da odaberite dobru podršku za vaše stopalo

Sandale koje nemaju podršku oko zglobova i pete su često veoma neudobne za nošenje. Pored toga loš dizajn može da prouzrokuju razne nelagodnosti poput žuljeva i povreda.

Zbog čega je veoma bitno da odaberete modele sa dobrom podrškom za stopalo. Idealna pozicija kaiša treba da bude ispod zgloba i iznad pete. Materijal kaiša ne treba da bude grub, već treba da bude prijatan prilikom šetanja.

Prilikom kupovine obratite pažnju da đon sandala bude od memorijske pene ili sunđera, tako ćete biti sigurni da ćete imati svu potrebnu udobnost prilikom nošenja. 

Zbog velikog izbora na tržištu, mnogima kupovina letnjih sandala predstavlja veliki stres.

Postoji mnoštvo faktora na koje je potrebno obratiti pažnju prilikom kupovine ženskih sandala, kako bi vam pomogli prilikom vaše naredne kupovine, neke od njih smo istakli u ovom tekstu.

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top