zašto je fitness uzeo maha u modi

Čak i ako niste zaluđenik za fitness-om, ako se već ne oblačite sportski, uskoro ćete početi kao da ste zaljubljenik u fitness.

Istinski zaljubljenici u modu, oni koji ne propuštaju da opustoše svaku celu sezonu svog omiljenog dizajnera se nikada neće pojaviti na treningu u staroj izbledeloj trenerci. Posedovanje poslednje kolekcije garderobe nekog sportskog brenda na treningu, a i van prostora za vežbanje, postalo je jednako važno kao garderoba za izlazak u grad, ili za posao. Ovo ne važi samo za ljubitelje mode. Sportom inspirisana odeća doživela je naglu ekspanziju u svim populacijama u proteklih nekoliko godina.
Rasprodaje uske sportske garderobe mogu se videti na svakom koraku, a fitness odeća je najekspanzivniji segment na tržištu garderobe. Prema istraživanjima kompanije NPD prihod od prodaje fitness odeće i atletskih patika u avgustu 2013 iznosio je neverovatnih 36 milijardi dolara, i čini se da prodaja u tom segmentu raste u odnosu na ostale kategorije. Gde god de se okrenemo, čak i u francuskom VOGUE-u, fitness odeća je široko rasprostranjena, a čini se da je ovo tek početak… Sve je češće nošenje fitness odeće u svakodnevnim kombinacijama, ne samo na treninzima. S toga ne čudi što su neki brendovi poput H&M-a, Old Navy-a, i mnogih drugih kategoriju fitness odeće uvrstili u svoje programe. To je verovatno posledica velikog prodora fitness-a kao sporta, i kao načina života, u celokupnu populaciju, naročito u zapadnim zemljama, ali ništa manje ni kod nas. Sve veći broj ljudi, svih uzrasta, redovno posećuje teretanu, bavi se jogom, trčanjem, biciklizmom, ili bilo kojim drugim vidom fizičke aktivnosti, vodi zdrav život, obraća veću pažnju na ishranu, samim tim izgleda vitkije i privlačnije, a fitness odeća je idealna da se napredak u treningu pokaže pred svima. To je, verovatno glavni uzrok popularizacije sportske odeće u svakodnevnim odevnim kombinacijama. Ni veliki fitness centri ne zaostaju za ovim trendovima i počeli su da izbacuju svoje sopstvene linije sportske odeće za svakodnevno oblačenje. Vodeće svetske kompanije u proizvodnji sportske odeće počele su saradnju sa renomiranim modnim dizajnerima na formiranju čitavog stila inspirisanog sportskim načinom života. Sami dizajneri sve se češće mogu sresti na ulicama svetskih metropola kako posmatraju šta je to što se nosi u svakodnevnom životu, a i sami sportski obučeni i u atletskim patikama.
Po svemu sudeći, ovaj trend nošenja sportske garderobe neće biti samo privremen, jer tek sada hvata veliki zamah, a njegova potpuna ekspanzija očekuje se u narednim godinama.

Zašto biste vi zaostajali za svetskim trendovima? Posetite našu web prodavnicu ili neku od naših maloprodaja, odaberite savršene modele sportske odeće Modnog studija Gajić za sebe i izađite na ulicu da svi vide koliko ste uznapredovali na treningu!

SA NAMA MOŽEŠ VIŠE!

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top