NOVOGODIŠNJE ODLUKE I KAKO IH SE PRIDRŽAVATI TOKOM CELE GODINE

Svakog 31. decembra sumiramo rezultate iz prethodne godine. Koliko smo postigli na poslovnom planu, da li smo postali bolji ljudi, šta smo naučili, da li smo ostvarili ono što smo na početku obećali sebi. Takođe dobar deo nas, pravi listu tzv. Novogodišnjih odluka, odnosno odlučnih zaveta kojih ćemo se držati do naredne godine. Većinom među tim odlukama nalazi se i držanje dijete, uvođenje zdrave ishrane u naš život, redovni odlasci u teretanu, posvećivanje sebi, smanjenje stresa.

Upravo ovo su odluke kojih se nakon dve nedelje više i ne sećamo a mi vam donosimo par saveta, kako  da ih ove godine i ostvarite.

OVE GODINE POČINJEM ZDRAVO DA SE HRANIM

 

Zdrava ishrana, dijetaOvo je odluka koja već u startu propada a evo i zašto. Prve dve nedelje praznika, već u prvom mesecu u godini, bićete izloženi svim mogućim vrstama iskušenja. Praznične poslastice gledaće vas sa svim strana a miris mamiti da čak i kad niste gladni probate samo zalogaj. Zalogaj po zalogaj i već ste prekršili odluku.

Umesto zaklinjanja da više nećete ni probati hranu koja goji, pokušajte da malo racionalnije sagledate problem. Ne goji hrana nego količine!

Probajte da smanjite količine hrane koju unosite, redukujte šoping liste na hranu koja vam je zaista korisna, i sadrži nutritivne sastojke koji su korisni za vaš organizam. Informišite se o vrednostima gotovih proizvoda i birajte samo one koji su dobri za vas. Na kraju, odredite vreme kada vam je dozvoljeno da jedete i hranu koja vas usrećuje ali šteti vašoj linij. Da li je u pitanju vikend, praznici koje proslavljate sa prijateljima, ili nešto treće ocenite sami.

OBNOVIĆU SPORTSKU GARDEROBU

Rešili ste da obnovite svoj fitness garderober, ali vam se budžet na početku godine ispraznio. Prvo ste kupili haljinu za proslavu, pa poklone, pa ste rešili da putujete. Pogledajte šta vam je zaista potrebno, i nabavite svoj novi komplet. Ponekad su nove helanke ili donji deo trenerke, sportski grudnjak ili majica dovoljni da se osećate privlačnije. Pronađite prednovogodišnje rasprodaje, gde za malu količinu novca možete kupiti kvalitetne stvari koje će trajati tokom cele godine.

IĆI ĆU U TERETANU SVAKI DAN

 

Beginning_exercisesSama odrednica svaki dan, kaže da se ovo nikada neće dogoditi. Čak i profesionalni sportisti ne vežbaju svaki dan. Umesto nerelanog cilja, budite fleksibilniji.

Osvrnite se na prethodne mesec, godine, koliko često ste išli u teretanu? Da li ste počinjali sa određenim fitness programima, plaćali članarinu ili trenera a pojavili se samo dva puta? Ako se prepoznajete u navedenim redovima, pokušajte da se setite u kojim aktivnostima ste zaista uživali.

Možda je u pitanju brža šetnja sa prijateljicom, plivanje, akvabik. Pokušajte da pronađete šta je to što vas čini srećnim, i da napravite plan tako da ova aktivnost bude zastupljena više u vašem nedeljnom rasporedu nego prošle godine.

SMRŠAĆU 10 KILOGRAMA

Možemo da pokušamo, ali vrlo verovatno je da nam je cilj malo preveliki. Ne samo nerealan već i nezdrav. Umesto što ćete juriti magični broj koji ste sebi zacrtali, pokušajte da se fokusirate na određenu odeću, na primer haljina koju niste nosili par godina a koja će vam za sledeći doček Nove godine stajati kao da je po vama pravljena.

 

1 thought on “NOVOGODIŠNJE ODLUKE I KAKO IH SE PRIDRŽAVATI TOKOM CELE GODINE”

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop
    Scroll to Top